In singuratate si durere…


In singuratate si durere, in tristete nu te stie nimeni! Esti om pentru ca lumea exterioar exista!5796bd080c763fe7056ea4c9567b3483.gif

duminica, 11 noiembrie 2007 scriam pe un site

Sunt atatea lucruri in viata pe care ne dorim a le face incat uneori ne cuprinde disperarea ca nu vom apuca sa le realizam! Sa visezi este gratis, asa se spune, si poate ca este corect deoarece viata isi gaseste apogeul in nemarginirea sufletului, acolo unde visele cele mai dulci par a deveni o realitate, o realitate virtuala din pacate…

Mintile ilustre discuta idei, inteligentele medii discuta evenimente, iar mintile reduse ii discuta pe altii.

Mânia.
În oamenii cei buni,
Se naşte moartă, se topeşte.
În cei cuminţi, Un ceas trăieşte.
În semidoct, Trăieşte lung…
Cinci ani în proştii cei din gloată.
Iar în mişei, Viaţa toată.

Lacrima unui om este mai valoroasa decat orice religie sau ideologie. ( The lear of a man is more precious than any other religion or ideology)

“Odată m-am infipt cu capu-soare
Şi, agăţîndu-mi gravitaţia de picioare,
Pămîntul m-a întors din nou la sine;
Chiar cînd greşesc
Pămîntul nu se leapădă de mine”.
M. Sorescu

marti, 19 februarie 2008(mardi, 19 février 2008)

Trebuie sa crezi!
Atunci cand cineva iti spune: ” Existi”! Trebuie sa crezi!!!

Concret
Acesta sunt eu
Un solitar
ce rade amar
si plange mereu
Cu acest aspect al meu
face sa mori
caci tuturor
le par suspect mereu
e felul lor…

Fuga de suferinta este un viclesug demn de un animal. Omul, insa trebuie sa ramana in capcana, sa indure suferinta si sa se prefaca mort … abia apoi il va nimici pe cel ce-l ameninta. Suferinta este testul otravii ce ucide omul-animal.

Durerea este lucrul cel mai de nimic, in fond un privilegiu. Omul trebuie sa-si stapaneasca fiecare nerv. Observa-ti reactia la suferinta. Suferinta nu-i decat axa incercarii. Acesta este testul pe care ti-l propun: criza si observatie … dar cu grija speranta intuneca observatia.

Ai cernut vreodata nisip printr-o sita?

Fulgerarea tangentiala a intrebarii ar putea sa deschida nivele superioare in constiinta. Emotiile (pozitive sau negative, nu conteaza … intensitatea e totul) o fac pentru noile nivele de perceptie. Foloseste deci din plin aceste momente. Cand suferinta este cumplita atunci si telul e cumplit. Cei ce participa la dinamica unui asemenea tel ii devin prizioneri daca nu il transforma in ceva cu mult mai cumplit.

mercredi, 20 février 2008 – 00:01

Imboldurile involuntare sunt sabia cu doua taisuri: descarnate conduc la erori, incarnate si reprimate … dau timp de analiza si surprind inamicul, dar conduc la o falsa eficacitate.

„Paradoxul vremurilor noastre: Vorbim prea mult, iubim prea rar si uram prea des. Am invatat cum sa ne castigam existenta, dar nu cum sa ne facem o viata.”

Fa-ti timp sa iubesti,fa-ti timp sa vorbesti. Fa-ti timp sa impartasesti gandurile pretioase pe care le ai…

Sunt plictisit de snobismul, fitzele, fumul, praful, zgomotul, ciorile si griul Iasului.Il urasc…fie ca vad blocuri insalubre, fie ca vad hi-tech in jurul meu. Nu ma reprezinta,nu ma simt in largul meu in el, n-are pic de farmec, nimic ce sa-mi atraga privirea si sa admir ore’n sir. Ma simt in el ca-n colivie.

mardi, 26 février 2008 – 22:14

Anunțuri

Un gând despre &8222;In singuratate si durere…&8221;

Comentariile nu sunt permise.